Mennyit ér?

Mennyit ér?

Felháborító!!!

Túl drága ez a terápiás ülés, konzultáció!

Hogy van ez, hogy egyes emberek csak ülnek egy kényelmes a fotelben és elkérnek óránként 17.000 Ft-ot egy beszélgetésért? 

Valóban segíteni akarnak az ilyenek vagy csak legombolni?


Neked mennyit ér a szabadságod? Mit érne meg a józanságod?

Mennyibe kerül a függőséged?

 Gyere számoljunk egy kicsit…


Vegyük Gábort, aki alkohol problémával és ennek negatív hatásaival küzd. Gábor ellátja a munkáját, de amint hazaér már iszik rögtön egy pohár bort ezzel oldva a napi felhalmozódott stresszt. Lefekvésig egy üveg bor elfogy, ez mondjuk 2000 Ft. Gábor dohányzik is, naponta fél doboz simán elmegy, 1000 Ft. Ez napi szinten Gábornak 3000 Ft-ot jelent. Egy hét alatt 21000 Ft-ot jelent, ami havi szinten 90.000 Ft. Ha Gábor csak ezzel az összeggel nem a függőségét gondozná, hanem a józanságába forgatná, akkor sem lenne több kiadása. Ha heti 1 alkalommal konzultál az addiktológiai segítőjével, akinek alkalmanként 17.000 Ft-ot fizet, akkor sem érné el a költsége azt az összeget, amit Gábor jelenleg a függősége tárgyára költ.

A példámban direkt nem Kálmánt írtam, aki a stressz oldásához whisky-t iszik, és kokaint használ, hogy a munkában teljesíteni tudjon, vagy éppen Mártont, aki már rengeteg ismerősének ígérget és tartozik és épp a rulett asztalnál izzadva várja, hogy hol áll meg az a golyó, amit abból a pénzből fizetett be, amiből másnap a munkásainak a bérét kellene kifizetnie… Kálmán kiadása nyilván sokszorosa lesz Gáborénak. Márton veszteségei pedig napról napra csak nőnek…

De térjünk vissza Gáborhoz!

Vajon mibe fog kerülni ez az út, ha folytatja?

A felesége már így is külön alszik, mert nem bírja az alkohol szagát… A gyerekei érzékelik, hogy apa már nem annyira elérhető, ha iszik. A munkahelyi teljesítménye így is csökkent a húzós reggelek miatt. A motivációja is egyre hanyatlik, ráadásul a háziorvos fél éve beutalta egy belgyógyászati kivizsgálásra, amit Gábor azért halogat, mert fél a vizsgálati eredménytől. Gábor házassága, munkája, egészsége és a gyermekei jövője a tét! Mennyibe kerül ez? Mérhető-e ez egyáltalán pénzre átváltva?

Mennyit érne az, ha Gábor gyerekei azt a példát látnák, hogy apa tudott segítséget kérni és változtatni az életén? Nem a pohárral a kezében nézne ki az ablakon esténként, hanem újra érzelmileg megközelíthető, tevékeny apaként számíthatnának rá a gyerekei? Mennyit érne, ha feleségével újra mindketten elégedettek lennének a házasságukkal és örömüket lelnék a kapcsolatukban és a családi életükben? Mennyit érne, ha a háziorvos egy negatív eredményt közölne a kivizsgálás után? Mennyit érne az az érzés, hogy újra aktív, motivált és egyensúlyban lévő Gábor nézne vissza az szilveszterkor az óévre?

Minden perc és forint, amit terápiára, önismeretre, konzultációra, önfejlesztésre, sportra, egészséges életmódra fordítunk, egy sokszorosan megtérülő befektetés a saját jövőnkbe és a gyerekeink jövőjébe.


Hadd osszak meg egy személyesebb élményt.

Volt egy életszakasz, amikor azt éreztük a feleségemmel, hogy ugyanazokat a köröket futjuk a vitáinknál, és csak egyre mélyebbre kerülünk. Nem volt könnyű belátni, hogy ezt ketten nem fogjuk tudni megoldani, és nem volt könnyű előteremteni a párterápiára az alkalmankénti 28.000 Ft-ot sem. Összesen 12 alkalommal voltunk. A terápia hatására megismerkedtünk a bennünk élő sérült kisfiúval és kislánnyal, akik ilyen helyzetekben egymásra reagáltak. Tudtunk egymás felé és magunk felé is együttérzéssel, megértéssel fordulni. A kapcsolatunk dinamikája változott, aminek hatására mindketten szabadabban, elégedettebben, szeretve érezzük magunkat. Hogy ez megért 340.000 Ft-ot? Naná, egyszerűen nem is érzem méltónak, hogy pénzre átváltsuk.

Pedig mit láthatnánk a felszínen? Egy hölgy egy házaspártól 28.000 Ft-ot kér el, hogy üljenek egy fotelben és beszélgessenek 90 percet…


És végül van egy jó hírem!

A felépülést bizony pénz nélkül is el lehet kezdeni! Vannak ingyenes lehetőségek is! Önsegítő közösségek, drogambulanciákon lehet díjmentesen is konzultálni segítő szakemberekkel, pszichológussal.


Végül egy kis egyéni feladat:

Gondold végig:

Most mennyit költesz egy hónapban a függőségeidre?

Mennyit költesz önismeretre, önfejlesztésre?




Készen állsz a valódi szabadságra?

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és nehezen találsz kiutat egyedül, ha szeretnél a problémáid gyökereivel foglalkozni és egy tisztább, szabadabb életre vágysz, fordulj hozzám bizalommal.

A felépülés és az önismeret útja nem könnyű, de ha van valaki melletted és bátorít, akkor könnyebb a lépéseket megtenni.

Időpontot kérek
Szabulás